Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Jaa tämä sosiaalisessa mediassa

 

 Kultainen Nuoruus omaelämäkertasarjakuva-albumin tekemisen aloitin 2008.

Ilmeisesti joku 45/50 V-kriisi puski rumaa naamaansa mun elämään ja päätin tehdä "sen" omaelämäkerran, jota olin yrittänyt väistellä. Ihmisiä alkoi kuolla ympäriltä ja tuntui etten eläkään ikuisesti kuten 20-vuotiaana... aloitin tekemään tositarinaa ensirakkaudesta ja -humalasta ja niistä kaikista seuraavistakin elämäkertaa, joka EI OLISI kuten kaikilla muilla. Itseironisesti ja nauraen omille hölmöilyille ja haparoinnille, mutta äärimmäisen rehellisesti, silläkin uhalla, että JOKU voisi loukkaantua aloitin tietämättä, kuinka pitkä marssi siitä tulisi.

Seuraavana vuonna 2009, julistettiin suomalaisen sarjakuvan 100-vuotis kilpailu: "Sarjis 2011-tee sarjakuva albumi", johon piruuttani lähetin ne jo aiemmin piirtämäni 30 sivua ja järkytykseskeni pääsin kolmen parhaan joukkoon ja jatkoon, jossa kaikki tultaisiin palkitsemaan vähintään 5000 eurolla. Kilpailu oli kaksiosainen ja 2010 antoi raati lisäkommentteja ja 2011 marraskuun juhlagaalassa olin autuaan tietämätön sijoituksestani, mutta olin "varma" etten voittaisi koska siellä oli tarkoitus julkaista jo se voittoalbumi, tässä gaalassa Helsingin lasipalatsin ravintolassa.

Voitin kuitenkin ja sain 12 000 euroa, joilla tein lisää sivuja ja onneksi sain kustantajankin Kultaiselle nuoruudelle Moreeni kustannuksesta. Joten väänsin sitten vielä ½ vuotta lisäsivuja ja Helsingin festareilla julkaistiin 65 sivuinen Kultainen nuoruus 6.9.2012.

Seuraavana vuonna (2013) halusin tehdä loppuun kolmannen (ja neljännen ) Nanialbumin jotka olivat olleet "työnalla" 10 vuotta ja jo vuodesta 2003, sekä perustin oman julkaisunimikkeen PeneLopez. Halusin pitää hieman taukoa yli 3 vuoden omaelämäkertanapanöyhdän kaivelun jälkeen, mutta palasin jo piirrettyihin sivuihin jotka eivät sopineet tai  mahtuneet ykkösosaan ja piirsin 65 sivua aikoen julkaista 2. osan jo 2014, mutta lisäsivuja vyöryi lisää ja annoin itselleni lisävuoden ja ikävien sattumusten ja hyvien lisätöiden vuoksi ilmestyi yli  100-sivuinen järkäle elokuussa 2016, Kultainen nuoruus osa 2. (PeneLopez)!

 

 Neliosaisen trilogian kakkososan viimeiset tussailut on jo menossa ja tekstaus kesällä

ja sit ....

vuoden aikaharppaus tuli todellisuudeksi toukokuussa 2015 ja painoon 2016!! :)

 Alla yksi käyttämätön sivu ykkösosaan piirretyistä kuvista.... saa nähdä mahtuuko tämä kakkososaan mukaan.....?

 

 

Ykkösosaan, ihan viimeiseksi maalasin kansikuvan yhtyeemme Jamming Shitin ekalta keikalta marraskuulta 1981 koulunbileissä otetusta valokuvasta jossa rumpaloin ihan remuna! :)

 

 

 

Tätä albumia on YHÄ saatavana kaikista hyvistä kirjakaupoista ja tietenkin nettikaupoista kautta telluksen! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

<---65 sivua vuosilta 1978- 1983 ja tarina jatkui syyskuussa 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<--Lisää poistettuja/käyttämättömiä sivuja.....

tämä ei vain sitten sopinut mielestäni lopulliseen versioon vaikka ihan hyvinonnistunut kuva onkin.

Tähän pannaan uutta ja vanhaa romanssia ajoilta Kultaisten nuoruuksien pian. Paljasta totuutta vuosilta 1978-86

9.2.2018 Päivitellään ny sit ääneen kuinka tää Ahterixin pieni suuri mies galliast... eiku Espoosta muuttaa maailmaa, omannäköisekseen, ihana 80-luku juppeineen ja politrukkeineen, mutta onneks neidot oli nuoria ja tiet suoria heidän sydämmiinsä.

Updating with the present, future and past in one 100 paged book of good, bad and ugly truth,

 

 

 

 

 

 

 Coming book store near you in August 2018. Get ready I'm coming like a hurricane, rolling around Spain in the Summer of 1986!

Sketched pages from the years 2014-2015:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 here's pencilworks of this Autumn and here some earlier inked ones:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Albumi julkaistiin 2.9.2016 Helsingin sarjakuvafestivaaleilla!!!

 

 

 

 

ja kansi näyttää tällaiselta. saatavana ainakin Suomalaisesta ja nettikirjakaupoista!! Ja tietenkin suoraan multa, livenä tahi sähköpostilla tai facebook-sivujen ( Kultainen Nuoruus, Jouko Nuora, Jouko Nuora Artisti, Nani Cowgirl ) kautta YV'llä!  Sarjakuva- Finlandia kisa meini taas ihan väärään osoitteeseen, heheh, .....vuoden 2016 paras albumihan on jo tiedossa! :) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Suomalaisen sarjakuvan uusin ja suurin uutuus on Kultainen Nuoruus äänikirja joka ilmestyy kauppoihin elokuussa 2017!!!

 

 

 95 minuuttiin mahtuu koko elämä vuoista 1978-1983!!! Maaiman ensimmäinen suomalainen sarjakuvaäänikirja!!!! :)

Espanjalainen saunaretki eli Kultainen Nuoruus osa 3.  relimia kesän 1986!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Painettu etukansi on tämännäköinen...

 

 

 

 

 

 

....saatavana seuraavaksi livenä Tampere Kupliissa 23 ja 24 maaliskuuta 2019, sarjisfestareilla!!! J a toki nettikaupoissa kautta maailman!! :)